Welkom

Welkom op onze praktijksite. U vindt hier alle praktische informatie over de

Huisartsengroep Plantijn van Dr. Patoor, Dr. Jacobs, Dr. Leys, Dr. Antonneau en Dr. Durt(HAIO):

  • Hoe maak ik een afspraak?
  • Hoe bereik ik de praktijk?
  • Wat is de visie van de praktijk?

Daarnaast vindt u op deze website ook informatie over de weekendwachtdienst, het globaal medisch dossier, interessante links in verband met gezondheid(szorg), enzovoort.Welkom!

 Vragen rond Covid?


1/ U heeft symptomen en vraagt zich af óf en hoe u getest moet worden?

--> Vul online de Zelfevaluatietool in en ontvang zo uw advies en eventueel uw code voor een test bij het testcentrum, labo of apotheek. Let op: de zelftesten zijn onvoldoende gevoelig om een infectie met het coronavirus uit te sluiten.


2/ U heeft symptomen van een coronavirusinfectie en bent erg ziek of ongerust óf u behoort tot de risicogroep én wenst graag een arts te zien?

--> Maak telefonisch een afspraak via het secretariaat < 11 u. Gelieve duidelijk uw symptomen aan het secretariaat te melden.


3/ U bent zelf positief getest?

--> U blijft in quarantaine - en zo mogelijk in isolatie (dus ook op afstand van uw huisgenoten) - en wacht tot de contacttracing u opbelt. Lijst eventueel uw hoog risico contacten al op die je tot 48 u voor je test of 48 u voor het ontstaan van je klachten zag. Indien u ernstig ziek bent maakt u uiteraard een afspraak in de praktijk via het secretariaat. 

4/ U hoort dat u een hoog risico contact had met een persoon die besmet is met het coronavirus?

--> U blijft in Quarantaine en wacht tot de contacttracing u contacteert. Let op: Enkel een PCR test is gevoelig genoeg om een infectie uit te sluiten. De contacttracing voorziet ook attesten voor quarantaine.


5/ U wenst het resultaat van uw coronatest? 

            --> Uw resultaat wordt per sms doorgestuurd en/of komt in de corona Alert Applicatie. U  kan uw resultaat ook zelf opvolgen via Mijngezondheid.be. Let op: gezien overbelasting van de laboratoria kunnen de resultaten tot 48 u of meer op zich laten wachten.


Via volgende link vindt u alvast alle nodige informatie om zelfstandig en sneller hulp te zoeken: info-coronavirus.


Afspraak maken - mailing bij Covid klachten


Als u een afspraak wil maken, kunt u (zoals voorheen) onze secretaresse bellen tussen 8u en 11u, of mailen naar moc.liamg@njitnalpanoroc

Als u een dringende vraag heeft per mail, vragen wij u deze zeker in de voormiddag (voor 11u) te versturen. Mails die in de loop van de namiddag of avond verstuurd worden, worden niet steeds dezelfde dag beantwoord. Er is terug een beperkte mogelijkheid om online afspraken te maken. 

Heeft u een minder dringende vraag, wenst u een telefonisch consult of herhaalmedicatie? Dan kunt u ons ook via het mailadres moc.liamg@njitnalpanoroc  of tijdens het telefonisch spreekuur bereiken.


Hebt u last van luchtwegklachten (= hoest, koorts, verkouden, keelpijn,..),  en wilt u een klinisch onderzoek? 

Dan kunt u via het secretariaat een afspraak boeken op de infectieuze raadpleging. U wacht dan in de tent buiten het praktijkgebouw.


Alle verdere info vindt u onder de tab 'Corona virus'.Hoe kom ik op consultatie?

*In de praktijk draagt iedereen een mondmasker. Als u thuis een mondmasker heeft, mag u dit al dragen. Als u geen masker heeft, krijgt u in de praktijk een stoffen mondmasker. Gelieve dan buiten te wachten tot een van de artsen of secretaresses u een masker geeft.

*In de wachtzaal vindt u ontsmettingsalcohol. Gelieve uw handen te ontsmetten bij het binnenkomen in de praktijk.

*Kom alleen op consultatie. Ouders mogen hun kinderen uiteraard wel begeleiden.

*Kom tijdig op uw afspraak (maximum 5 minuten voor het afgesproken tijdstip).

*Patiënten met INFECTIEUZE klachten worden op bepaalde tijdsblokken ingepland en wachten buiten onder de tent.

*Patiënten met NIET- INFECTIEUZE klachten wachten in de wachtzaal binnen.