Vrij spreekuur

Ook dit jaar is er tijdens de winterperiode een vrij spreekuur: u kunt hiervoor elke dag terecht tussen 11u en 12u. U meldt zich aan bij het secretariaat en krijgt dan een volgnummer.

Het vrij spreekuur is bedoeld voor één acute klacht, bvb. griep, keelpijn,.. 


HAIO

gepost op zondag 10 mei 2015

Nieuwe HAIO in de praktijk

Vanaf 1 september 2019 verwelkomen wij een nieuwe HAIO: Dr. Jellinde Vandezande.

HAIO staat voor huisarts in opleiding.

Dit is een afgestudeerde arts die in het kader van de verdere specialisatie tot huisarts in de praktijk werkt. Een HAIO doet zelfstandig consultaties, huisbezoeken, onderzoeken,… Kortom, alles wat een huisarts doet maar dit in overleg met de stagemeester die steeds ter beschikking staat bij moeilijkere problemen.

Daarnaast volgt de HAIO nog diverse opleidingen en dient hij/zij een masterthesis te schrijven.

De opleiding staat onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van de FOD Volksgezondheid.

Wij nemen afscheid van Dr. Stefanie Geens. Zij gaat een bijkomende opleiding Tropische Geneeskunde volgen.


Voorschriften/enveloppen in de wachtkamer

In het kader van de GDPR regelgeving (zie hieronder) is het niet meer toegestaan enveloppen met voorschriften/uitslagen/verwijsbrieven.. klaar te leggen in de wachtkamer.

Mocht u toch een document opgevraagd hebben, kunt u dit elke ochtend komen afhalen bij het secretariaat, tussen 8-12u.

GPDR 

Sinds 25 mei 2018 is er een nieuwe Europese regelgeving in kracht: GDPR (of ook Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG genoemd). Deze gaat over het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens van Europese burger. Deze regelgeving waarborgt een grotere beveiliging van uw persoonlijke gegevens.

Concreet betekent dit dat het voor ons als huisartsenpraktijk niet meer mogelijk zal zijn om medische info (uitslagen van labo, technische onderzoeken, medische vraag,..) via e-mail aan u door te geven.

Wij vragen hiervoor uw begrip.Patientenstop

Door de drukte in de praktijk kunnen wij voorlopig geen nieuwe patiënten in de praktijk aannemen.

Wij laten weten wanneer er terug een mogelijkheid is voor nieuwe patiënten om zich aan te melden.


Herhaalmedicatie

Vanaf nu worden er geen herhalingsvoorschriften meer klaargelegd zonder consultatie. Het voorschrijven van medicatie is een medische handeling waarvoor u op raadpleging dient te komen. Wij willen u vragen zelf goed na te kijken hoeveel (chronische) medicatie u nog in voorraad heeft vooraleer u langskomt.


MAILS -SMS BERICHTEN

Meer en meer krijgen wij vragen voor uitslagen van bloed of onderzoeken, voor verplaatsen van een afspraak ed. via mail of SMS.  Voor uitslagen van onderzoeken vragen wij u telefonisch contact op te nemen, liefst tijdens het telefonisch spreekuur (elke middag tussen 12u30 en 13u en avond tussen 16u30 en 17u).

Administratieve vragen kunnen via mail gesteld worden, maar voor dringende vragen willen wij u ook vragen het secretariaat telefonisch te contacteren, elke ochtend tussen 8 en 11u.